Renter og nedbetalingstid

Hvor lang nedbetaling du har på lånet bestemmer hvor mye de totale kostnaden blir. Det gjelder like mye for forbrukslån, som det gjør for kredittkort. Hvis du låner penger i kortere perioder kan kredittkort ha fordeler hvis det er rentefrie perioder. Med et forbrukslån kan du derimot styre hvor store avdrag du vil ha og det er større muligheter for fleksibilitet i det lange løp.

Generelt er det lavere renter på et forbrukslån og det er mer gunstig økonomisk hvis du skal ha et lån i det lange løp, men som tidligere nevnt, er det andre kostnader forbundet med en slik lånetype. Sp det kredittkort kan være konkurransedyktig hvis du skal ha lånet i et kortere perspektiv.

Velg riktig låneform

Velg riktig låneform til det formålet du trenger penger til. Hvis du vet dette på forhånd, så slipper du kostnader hvis du på et senere tidspunkt må refinansiere kredittkort eller smålån. Hvilken låneform du velger vil ha mye å si på renten du skal betale, noe som igjen gir utslag i de totale kostnadene.

Sammenlign gjerne ulike lån og benytt deg av en finansagent hvis du er usikker. Med profesjonell hjelp, kan du spare mye penger, og det er ikke sikkert det behøver å koste deg noe heller. Finansagenter er gratis å benytte seg av, stort sett, samme gjelder sammenligningsportaler, men sjekk dette opp på forhånd før du eventuelt gir fra deg opplysninger om deg selv og sin økonomi.