Arkivnett Oppland

Hjem » Nyheter » Kulturminneloeyper i Oppland Kulturminneåret 2009

I forbindelse med Kulturminneåret 2009 blir det etablert digitale kulturminneløyper for hele landet. Tre løyper i Oppland vil være blant de første som blir presentert.

Kulturminneåret 2009 skal presentere "Dagliglivets kulturminner". Dette er et vagt begrep, men det kan omfatte alt som har betydning for oss i hverdagen. Det kan være steder, bygninger, sanger og minner som vi har et spesielt forhold til.

Det satses digitalt i Kulturminneåret 2009, og et av de digitale prosjektene er Kulturminneløypa. Disse kulturminneløypene skal presentere en reise mellom forskjellige kulturminner. Dette kan være fysiske steder, slik at du kan reise fra sted til sted og besøke dem. Det kan også være imaterielle minner, slik at du bare kan oppleve dem via Internett.

For tiden er det åpnet for noen pilotprosjekter innenfor kulturløypa. Det skal i denne fasen lages og presenteres 39 kulturløyper fra hele landet til åpningen av Kulturminneåret den 3.-4. februar. 3 av disse løypene er fra Oppland.

Utsnitt fra Fossvegen lans Mesna. Foto: Pål Mjørlund, Fylkesarkivet i OpplandHer er oversikten over de første kulturminneløypene fra Oppland: 

* Kulturminnevannsløype Randsfjorden skal lages av NOF og Odnes Velforening/Dokkadeltaet Nasjonale våtmarksenter, Randsfjordmuseene.

* Mesna på langs lages av Opplandsarkivet avd. Maihaugen/ Fåberg og Lillehammer historielag, Fylkesarkivet i Oppland;

* Bjoneroa i Gran kommune lages av Randsfjordmuseene AS, Forum Bjoneroa og Østre Bjonelvens Fellesfløtningsforening. 

Alle løypene skal være klare for presentasjon til 3. februar.

Copyright © 2005 Arkivnett Oppland, alle rettigheter forbeholdt.
Ansvarlig redaktør: Svein Amblie

Logg inn