Tatt opp lån etter behov

Lån

Lån er et gode som vi har og som vi kan bruke på best mulig måte. Trenger du hjelp til å gjøre noe som du ikke kan gjøre på best mulig måte kan du gjøre dette nå. Tidligere så var det slik at penger var et problem og et gode som ikke alle kunne få. Det var reservert til folk som hadde en god økonomi, rett økonomi og samtidig allerede eide ting. Snakker du med folk som er over 50 år vil de si at de kjøpte sitt første hus med lån som var veldig høyt. Tidligere var lån på noe vi ser på som veldig billig, hus, veldig dyre. Renter på hus kunne være 10% og høyere. I dag snakker folk om at rente på 10% eller mer er veldig dyrt. Det er en høy rente, men sett i perspektiv er det også noe som ikke er så veldig mye allikevel.

Hva trenger du?

Det er flere ting som er greit å ha når du søker på lån. Tidligere var en god økonomi nevnt som noe man måtte ha. Det stemmer ikke helt. Det vil hjelpe det veldig om du har en god økonomi for at du skal få det du trenger. En av de beste tingene som trengs i en lånesøknad er en god økonomi. Dette ordet rammer mye. Det kan være høy inntekt og det kan være en lav inntekt. Andre ting er også hvor mye lån du i det hele tatt har. Har du en motorsykkel for eksempel kan den være belånt i Sambla eller så kan den være uten lån. Hvor mye penger du har og hvor mye lån du har kommer veldig an på hvor mye du i det hele tatt har av inntekt og hvordan du planlegger å bruke inntekten din.

Start derfor med å få en oversikt over inntekten din og hvordan du bruker den. Mange av oss vet ikke hva vi har av forbruk, selv om vi ikke har noe problem med å bruke penger måned etter måned.

Begrens deg

Denne bruken av penger kommer tilbake til det vi har snakket om over. Det er viktig at vi ikke bruker mer enn vi må. Her er det måtehold som trekker opp. Jo mer du holder tilbake det bedre blir din økonomi. En av de aller beste og smarteste måtene å jobbe på er ved å bruke penger på en forsiktig måte. Det gjør at du får mer ut av dine penger, mindre bekymringer og samtidig får mindre konflikt. Penger skaper konflikt i familieforhold og det skaper konflikt i samlivet. Har du konflikt i ditt parforhold kan det være greit å starte med en titt på din økonomi. Har du et større forbruk enn det du har inntekter kan det være akkurat her du sliter mer enn du burde. Lån koster penger, så en refinansiering av disse er en raskt fiks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *