Blir man sunnere av fettsuging?

Et spørsmål mange stiller seg, er om man egentlig blir sunnere av fettsuging. Først og fremst så er dette en kosmetisk operasjon, og faktisk er det blant de aller mest uførte inngrepene man gjør innenfor den kosmetiske verdenen. Ofte velger man å gjennomføre det i forbindelse med andre typer kosmetiske operasjoner. Det kan blant annet være brystreduksjon.

Gjennom fettsuging, så fjerner man fettansamlinger man har på kroppen. En typisk årsak til at man velger denne type inngrep, er at man ikke evner å få bort slike ansamlinger gjennom dietter og trening. Fettansamlingene kan forekomme mange ulike steder på kroppen, deriblant bryst, mage, og rumpeballer for å nevne noen av dem.

En operasjon kan vare fra en til seks timer. Tidsbruken varierer veldig, og styres etter hvilke teknikker som brukes og mengden fett som skal fjernes. Etter at man har gjennomført en operasjon, så må man bruke en kompresjon i noen uker. Grunnen til det er at man vil unngå ujevnheter. Sting fjernes etter ytterligere noen uker.

De inngrepene man gjør, vil etterlate noen små arr på huden. Det er innvendig at sårene vil være størst. Ellers så bør man være klar over at man analyserer hvilke ansamlinger med fett som skal fjernes før man gjennomfører en operasjon. Det blir også testet ut hvor elastisk huden er. Det kan nemlig være aktuelt å fjerne overflødig hud.

Selv om man kanskje blir mer tilfreds med egen kropp etter et slikt type inngrep, så betyr ikke det at man har fjernet helseproblemet. Fettsuging er definitivt ikke et alternativ til trening eller diett. Så for alle som tror dette er en slags slankemetode – det er feil. Det er verdt å påpeke at man fjerner underhudsfett, men ikke alt fettet som ligger innenfor musklene. Derfor må man trene og spise sunt i tillegg. Det er trossalt det som gjør man sunn, ikke selve operasjonen.

Derfor er svaret på spørsmålet at man ikke blir sunnere av fettsuging. Man får fjernet fettansamlinger og man kan bli mer tilfreds med egen kropp. Men det er ikke noe som gjør et menneske sunnere.

Vil du bli sunnere, så er trening og et sunt kosthold tingen. Og som vi alle vet – trening er gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *